Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

 

 

 

 

EVENIMENTE
20.08.2010 ::
Ziua portilor deschise la Cetatea Noviodunum
Ziua portilor deschise la Noviodunum
 

Carte de impresii

 
GALERIE FOTO
RAPOARTE
Raport Noviodunum 2009
Raport Noviodunum 2008
 

 

 

        Noviodunum 2000

        

        Cercetarile arheologice, desfasurate in baza proiectului Noviodunum 2000, urmareste cercetarea stiintifica, degajarea si valorificarea eco-muzeala a sectorului de sud-est al cetatii Noviodunum.

        In prima etapa s-a urmarit raportul dintre asezarea civila delimitata de valurile de pamant si cetate, precum si degajarea unor segmente din incinta de sud si din edificiile intramuros. In a doua etapa, proiectul urmeaza sa fie continuat de restaurarea si punerea in valoare a edificiilor, a zidurilor descoperite si includerea cetatii Noviodunum in circuitul turistic.

        N.A.P.  Noviodunum Archaeological Project

        La initiativa a trei universitãti britanice, în anul 2000 a fost demarat Proiectul Noviodunum Archaeological Project, care are ca obiective, pe termen lung, sã investigheze relatia dintre cetate si zona învecinatã. În perioada 2000 - 2004 a fost efectuatã ridicarea topograficã, care a îmbunãtãtit imaginea asupra sitului, reprezentând un punct de pornire pentru cercetãrile viitoare. Cercetãrile geofizice au subliniat încã odatã interventiile antropice asupra sitului în secolul XX si au furnizat date importante referitoare la fortificatiile din perioadele romanã si romano - bizantinã. De asemenea, cercetãrile de teren au arãtat schimbãrile petrecute în cadrul cetãtii si în hinterland. Esantioanele ceramice si numismatice dovedesc o dinamicã a asezãrii, dar si contactele cu estul Mãrii Mediterane si alte zone.
        A doua etapã a proiectului a început în anul 2005, prin demararea sapaturilor arheologice în zona de sud a cetãtii (Aria 1), asezarea civilã (Aria 2), in apropierea localitatii Telita la Cotul Celicului (Aria 3) si punctul Isaccea-Suhat (Aria 4).

 

 

 

 

 
Prezentare              Oferta vizitatori              Patrimonium              Proiecte              Link-uri              Bibliografie              Contact

Blog Noviodunum      Delta   Romania Tulcea - Orasul meu  Calcul Asigurari  

Copyright © 2010 Aurel Stanica & ICEM Tulcea. Site administrat de Smart Logistics